Hvorfor tage til London?

Hvorfor London

Tid til storbyferieRigtig mange mennesker rejser til London – men hvad er det egentlig, der trækker så meget, at det uden sammenligning er danskernes foretrukne rejsemål, når det gælder storbyferie.

Det er umuligt at svare entydigt på, for London har så meget at byde på, at den ene person sandsynligvis foretrækker en form for ferie – mens den anden person foretrækker en anden form.

Der er dog visse fællestræk ved mange danskere – og det er, at de elsker seværdigheder og shopping. Og London kan byde på begge dele i stort tal.

Gode seværdigheder

Der er rigtig mange seværdigheder i London. Den nyeste af de helt store er London Eye, der er et 135 meter højt pariserhjul. Fra toppen er der en fantastisk udsigt ud over en stor del af byen.

Næsten lige så stort er Big Ben med sine 106 meter. Tårnet er på mange måder symbolet på Englands frihed under 2. Verdenskrig – hvor klokkens klang var symbol på, at tyskerne ikke havde fået overtaget over landet.

Tower of London har til gengæld ikke meget med frihed at gøre – i hvert fald ikke i bygningens ældre historie. Her fungerede det som fangekældre, og det var ikke mange, som slap ud igen, når de først var blevet lukket inde. Tortur, sygdom og rotter tog livet af de fleste.

Shopping

London er dog mere en bare seværdigheder. Det er også en fantastisk by at shoppe i. Her findes der en lang række små, spændende designerbutikker, hvor du kan finde lige præcis det nicheprodukt, som du aldrig ville kunne finde i Danmark.

I den anden ende af skalaen er der alle de klassiske stormagasiner, hvor du også kan få alt, hvad du kan ønske dig – og lidt til.